• Nederlands
  • Engels
0478 630 556 Neem contact op met Strijbos ToolDesign
Strijbos Tooldesign BV

Over ons

'' Wie Frank persoonlijk kent, kent ook zijn enorme drijfveer. Frank bijt zich vast in complexe vraagstukken en laat niet los voordat hij een kwalitatief goede oplossing heeft gevonden. Hij is altijd op zoek naar eenvoud bij complexe vraagstukken en hij deinst niet terug om iets volledig op z’n kop te gooien als dit het proces en eindresultaat verbeterd. Tooldesign levert het complete concept, van A tot Z… dat gebeurt nergens anders!

Frank: “Alle facetten moeten in orde zijn: kwaliteit, levertijd en prijs! Kwaliteit staat altijd bovenaan. In het ontwerp zorg ik ervoor dat ik altijd zoveel mogelijk facetten in 1 design verwerk: geen losse onderdelen op de machine bouwen maar juist integreren in het geheel. Ook wil ik altijd de gebruikers spreken voordat ik aan een ontwerp begin. Zij zijn tenslotte degenen die met de machine moeten werken.”   

 “Na de LTS ben ik op 16-jarige leeftijd bij Xerox gaan werken waar ik ben opgeleid tot gereedschapsmaker voor speciale gereedschappen. Nadat ik ook de opleiding werktuigbouwkunde intern had afgerond was iedereen ervan overtuigd dat ik moest doorgroeien naar ingenieur, maar helaas was dat intern toen niet mogelijk vanwege een personeelsstop. Dat weerhield mij er echter niet van om mijn gedrevenheid door te zetten.

Naast mijn werk bij Xerox was ik erg betrokken bij het bedrijf van mijn broer. In de buitenuren heb ik een palletloader ontwikkeld voor het automatisch opstapelen van eieren. Hij hikte er tegenaan dat hij in die jaren moest laden op stalen containers, waardoor hij geen retourvracht kon laden. Het ideale idee was om dit met pallets te doen, maar de uitdaging was om die trays op de pallets stapelen.

Ik heb samen met mijn broer gebrainstormd over die behoefte en ik ben alles gaan uittekenen op papier. We werden meer en meer enthousiast over dit plan en ontwikkelden een prototype. Dit prototype was de eerste operationele palletloader en uiteraard heeft mijn broer deze zelf in gebruik genomen. Deze zat mechanisch zo perfect in elkaar dat hij zelfs 12 jaar lang in gebruik is geweest.

Ik heb octrooi aangevraagd op de palletloader en bereidde me voor op de grootste beurs in Hannover. Ik ontwikkelde een draaiplateau met spots om de loader goed te presenteren op de beurs.

Tegelijkertijd was ik op zoek naar een klant voor mijn uitvinding. Ik heb mijn octrooi verkocht aan Diamond Systems in Amerika en zij stonden in (jaartal) op de beurs in Hannover met de primeur: de allereerste operationele palletloader van de wereld!

Dat was het begin van Tool Design. Ik ben gestopt bij Xerox en ben vanuit Nederland gaan werken voor Diamond Systems.

Na een aantal jaar werd ik gevraagd om voor Meyn Foodprocessing Technology te werken. Hier heb ik 7 jaar op de R&D afdeling gewerkt en daar heb ik me verder gespecialiseerd in automatisering, fijnmechanica, robotisering, constructie, veiligheid en hygiënisch ontwerpen. Ik heb o.a. voor Meyn een automatische inpaklijn voor kippenbouten ontwikkeld. Ik ben blij dat ik de kans heb gegrepen om hier verder door te leren.

In 2007 ben ik bij Meyn gestopt en ben ik volledig zelfstandig geworden met Tool Design. In dat jaar heb ik machines opgekocht van Flextronics waardoor ik vanaf dat moment in staat was om een compleet product af te leveren. Ik werd door ASML gevraagd om een transport-tool te ontwikkelen en heb in 6 maanden een volledig schokbestendige cocoon ontwikkeld. Ik kreeg een vast contract aangeboden bij ASML, maar heb ervoor gekozen om mijn focus op Tooldesign te leggen. Ik nam mensen in dienst en zo is Tool Design in de afgelopen jaren steeds verder doorgegroeid. Binnen een paar jaar werkte ik voor grote klanten als Xerox, Flextronics en HP (Jabil).

Maar dat is nog niet alles. Naast de werkplaats van Tool Design BV ligt de sempervivum kwekerij Strijbos Tuinbouw BV. “Deze kwekerij heb ik in 2000 van mijn andere broer overgenomen. Ik heb er bewust voor gekozen om deze twee branches met elkaar te combineren omdat het elkaar versterkt. Ik ben zelfvoorzienend in ondersteuningsmiddelen. Een voorbeeld van deze kracht is het idee dat ik ontwikkelde om het oppotten te automatiseren. ''

Frank Strijbos